lørdag 8. desember 2007

Mørk og lys årstid?



Samme sted, med nokså nøyaktig et halvt år i mellom. Øverste bilde tatt 4. desember, det nederste 2. juni. Jeg sto bak naustene på Kjerringøy handelssted og fotograferte sørover. Fjærekjerringa til venstre, Landegode i midten.

Mykje lys og mykje varme, eller lite lys og frost i lufta. Hvilket lys og hvilke farger som betar mest, er umulig å avgjøre. Takk for forskjellene, kontrastene, fargenyansene – og årstidene.

10 kommentarer:

Lothiane sa...

Ja, dette må være det fineste med Norge. Disse skiftene i årstider. Lyset som endrer seg.

Betagende vakkert...

vibeke sa...

De to bildene der er nydelige. Liker spesielt det der orange lyset i bildet fra 4 desember. Jeg vil også prøve å fange et slikt lys.

Bridgehill sa...

Lothiane:
Lys er et fascinerende fenomen. Jo bedre jeg ser etter i naturen, desto mer opptatt av det blir jeg. Å lese om lys gjør ikke forundringen mindre. Det er godt av og til å kunne være til stede i lyset, med seg selv og et kamera.

Bridgehill sa...

Vibeke:
Med årene har jeg fått et skjerpet blikk for motiver og lys. Jeg har alltid kamera i sekken eller lomma. Hjemme igjen er det litt ”julekveld” hver gang bildene ”pakkes ut” på pc-en. Som med julegaver blir det både skuffelser og gleder – og ikke minst overraskelser når lyset er begrenset og fotografen ikke får til å hente ut kvalitetene i det.
Heldigvis blir jeg så ofte fornøyd at appetitten på fotografering bare øker. I tillegg blir jeg veldig inspirert av andres bilder, med originale motiver eller fra omgivelser ulike mine. Jeg finner mange slike bilder i blogger jeg besøker.

Så fint at du vil ut å fange lys.

Miriam: sa...

Utrolig at det kan bli to så ulike opplevelser på nøyaktig samme plass.

Ble spesielt fascinert av lyset på det øverste. Vakkert!

(Du er forresten med i en slags adventshistorie. Håper det går bra at du blir omtalt.) :-)

Bridgehill sa...

Miriam:
Og så detaljene der jeg sto, tele og blomstereng, stillhet og ørende liv, kjenne på luktene, lufta i kinn og lunger, en temperaturforskjell på 30 grader, mettet og gjennomsiktig lys, tilfredshet og forventning - riktig, riktig forskjellig.

Du ”bruker” meg sikkert fantasifullt og godt. Fascinerende det der med hvilke tanker og egenskaper man kan komme til å gi andre, uten spesielt fornuftig å kunne redegjøre for sine egne. I ditt annonserte tilfelle har du jo din kunstneriske frihet.
For øvrig en ære å bli skrevet om av deg.

Lothiane sa...

God jul! :)

Juleklemmer fra
Lothiane

Bridgehill sa...

Og den beste jula for deg til deg!
Klemmer igjen.

vibeke sa...

Jeg har litt tid til overs før jeg ikler meg finklean og middagen står på bordet. Benytter anledningen til å ønske en fredelig jul i nord.

Bridgehill sa...

Vibeke:
Med meg er det merkelig hvordan jeg ofte får litt tid til overs til noe, andre ganger altfor lite eller ingen tid (og slettes ikke til overs) til annet. Nå oppdaget jeg deg etter alt det kulinariske, og etter en tur i måneskinn med Dina. Fem varmegrader, stille, ingen snø, men likevel julestemning. Den er sikkert på plass hos deg i vest også. En fortreffelig jul til deg.