tirsdag 8. mai 2007

For en gal, gal verden

Overskrifta er også tittelen på en gammel, men meget morsom film om hvor gale folk kan bli etter penger. Originaltittelen på bildet.
Kan det bli galere enn dette som er å lese på NRK tekst-tv i dag:

Hvert år blir det ulovlig overført ti ganger så mye fra fattige land som det de får i internasjonal bistand. Spesialrådgiver Eva Joly i Norad sier Norge må opprette et eget lovutvalg som ser på hvem som drar fordel av skatteparadiser og hvitvasking av penger. De siste tiårene har 30.000 milliarder kroner blitt overført ulovlig fra fattige land. Det tilsvarer flere enn 40 norske statsbudsjett. Pengene havner i skatteparadiser og hemmelige kontoer.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dette er en side av dette regnestykket. Men også ved ordinær uhjelp er det oftest slik at giverlandet tjener mer på transasjonen, enn det landet som mottar hjelpen. Så forskjellene øker.
Når det er sagt: Det er de siste årene gjort vesentlige tiltak mot fattigdommen i verden, slik at noe går også rett vei.

Bridgehill sa...

Jeg håper, og vil gjerne tro, du har rett i det siste, men jeg er redd for at det positive som gjøres ikke oppveier "systemets" urettferdighet.